Sunday, November 21, 2010

A B C tempoyak basi

Masa kecik-kecik dulu korang mesti selalu main macam-macam games kan.  Ketinting lah, baling selipar lah, main masak-masak lah sorang jadi mak sorang jadi ayah sorang lagi jadi anak.  Hahaha Lepas tu bila dah besar gelak sendiri bila pikir balik ape yang uols main tuh.  Nih nih satu lagi game.  ABC tempoyak basi.  Siap ada lagu tau..


ABC
Tempoyak basi
Bangun pagi tak gosok gigi
Pergi sekolah cikgu benci
Balik rumah bunuh diri
La...La...La...


Tak ingat dah ni lagunya macamana *sigh*


Tah apa-apa aje games yang kita main ek masa kecik-kecik dulu.


Hoi sebenarnya apa yang saya nak bagitau kat entry kali ini sebenarnya tak ada kena mengena pon dengan apa games kejadah tu semua.  Nak cakap je hari tu duduk rumah sepupu kejap dapat makan ABC yang sangat lah sedap.  Macam-macam ada.  Antara ingredient nya adalah, jeng jeng jeng....





lagi jelly, satu skop ice cream and yang paling best tauke tu curah coklat hershey's atas ABC tu dan hasilnya jadilah macamni..


Bekas besar okay !

No comments:

Post a Comment