Wednesday, November 24, 2010

Encik Burger

Mari kita bercerita pasal burger kali ni.  Oh saya suka burger tapi takdelah obsess sangat.  Cuma kadang-kadang je makan.  Dalam seminggu sekali je.  Heh?  Macam tipu je.  Ah persetankan semua itu.  Janji saya suka burger.  Uols pedulik hape.  Lalala~  Ok ok.  Setakat ni burger yang paling sedap yang pernah saya rasa dekat muar. Depan pasaraya Astaka.  Sapa tahu, angkat tangan.  



Hah ye je uols tahu.  Tipu heh.  Takpe-takpe, uols tak tahu pon saya tak denda, no worries. Hehehe..  Ok sambung pada cerita burger tadi.  Burger yang abang tu jual memanglah sedap.  Tak caya pegi lah try sendiri. Tapi tak tahu lah sekarang ni dia ada berniaga lagi ke tak.  Hahahaha..  Ok stop!  Dengan harga yang berpatutan dan sedap rasanya hingga menjilat plastik balut burger (over lah kau!), memang membuatkan setiap hari saya rasa macam nak beli je.  

Dan burger yang tak sedap, eh cam kurang sopan je perkataan tu.  Ok ok semula.  Dan burger yang kurang sedap adalah burger dari Mek Donel.  Heh?  Uols suke ke?  I tak gemar sangat lah you..  Tak mencabar langsung burger Mek Donel.  Eh Nana bukan ke kau selalu pegi Mek Donel dengan kawan-kawan kau ke?  Hish DIAM!

Tapi kalori burger tinggi doh.  Kalau tak silap saya 425 kalori satu burger.  Lepas tu lawan dengan pepsi dengan 120 kalori.  425 kcals + 120 kcals = 545 kcals.  Hah memang gemok montel lah kau.  

Tapi Encik Burger saya suka makan burger, badan Encik Burger saya tak naik-naik pon.  Maintain je.  Jealous lah dengan dia!  Saya pula jenis kena jaga makan.  Kalau tidak cepat je kene beli seluar baru.  Hoi apa gelak-gelak?  Bagi tempeleng Segamat kang.  Aku slim lagi tau.  Jadi bagi yang sesapa yang mengalami berat badan yang agak tinggi sila kurangkan makan burger.  Tak masal.  Silalah tanya Encik Burger bagaimana dia menjaga perutnya.  Hahaha!

Eh sebenarnya tajuk entry tu tak ada kene mengena pun dengan apa yang ada dalam hati ni. Tak ada langsung okay!  Nak tulis lain, lain pulak ditulisnya.  Cuma nak cakap yang saya pegi meronggengkan diri dengan Encik Burger saya siang tadi.  Hahaha..  Oh terima kasih Encik Burger sebab temankan saya pegi Muar semata-mata nak ambil sijil Diploma je..  Heh?




Dah cukup cukup.  Ini saja Gambar Encik Burger saya.  Yang lain biar saya je yang tengok.

3 comments: