Monday, November 22, 2010

Saya orang Segamat (Part I)

Entry kali nih saya nak cerita siket pasal kejakonan saya di negeri orang.  Oh saya ni memang jakon siket.  Bila pergai mana-mana lepas tu tak pernah jumpa sesuatu mesti keluar ayat 'uhh ape tu?  cantik doh..'  Lepas tu akan ada lah orang yang akan tegur 'hey ko asal jakon sangat, tak pernah tengok ea..?' Masa tu tiba-tiba rasa macam nak sorok muka dalam kain je.  Buat malu saja.  Ayoyo!


Kali ni saya dan family pergi beronggeng kat Johor Bahru.  Mula-mula tu saya & Wani je yang ikot mak ngah pegi JP Perdana, rumah cousin.  Melawat dia, tengah tunggu hari nak bersalin.  Lepas tu my family datang pulak and bawak weols balik rumah makcik yang kat Taman Daya pulak.  Agak exited la kan sebab... 'yok ikot, mesti diorang nak pi jenjalan nanti' hahaha nanti korang tunggu jelah apa yang terjadi.  Hah!

Malam tu weols pegi Danga Bay.  Pegi funfair kat situ.  Memang fun lah.  Yelah orang jakon kan.  Hahahaha.  Ok diam!  Aku je boleh gelak kuat-kuat.  Korang jangan lebih-lebih heh.  Dah3 mari kita check it out apa yang berlaku.








Tetiba masa nak train yang pusing 360° kat situ (plan mak-mak gak), jumpa budak kecik kiut nih.







Adik-adik sedang berposing sekejap.





Kanak-kanak ni akan jadi Dinner nenek kebayan jap lagi.
















2 comments:

  1. nampaknye seseorang telah tidak meng'sign out' untuk buat comment !

    ReplyDelete