Monday, November 22, 2010

Saya orang Segamat (Part II)

Sambung cerita ji JB. Hahaha apa-apaan lah..
Hari berikutnya, nak dijadikan cerita, mak-mak punya plan nak pergi Tanjung Piai.  Ok jom kita pergi.  Tapi masa tu dalam kepala saya ni macam-macam persoalan yang diajukan kepada diri sendiri.  Tanyalah orang kan? Tah pape je.  Soalan macam "Ada apa kat sana?", "Jauh ke tempat tu?" tak pun "Best sangat ke tempat tu yang mak-mak kita ni beria-ia nak pegi macam ade longgokan emas yang menimbun-nimbun kat sana kalau tak pergi nanti rugi?"  Tapi tak gi tanya pun.  Lepas tu, ha... Hamek kau!  Nak dekat 2 jam jugak dok dalam van nak boleh sampai ke Tanjung Piai idaman mak-mak tu.  Dalam van nih dok mengomel sonsorang bila lah nak sampai, duduk belakang sekali dalam van Rusa bapak saya, dah la panas, hati pun agak panas ye di situ.  Bila sampai tempat idaman mak-mak tu,  mulut ternganga sampai mencecah ke tanah. Hebat tak saya? Hahahaha "What?? Ni je ke?"  Ok fine!  Redah je lar walaupun hati agak panas.  Muka kena macho cool doh, nanti kantoi la tak suka pergi situ!  Ok3, dalam pada tak suka tu sempat lagi snap gambar lagi tuh.  Dengan suhu yang kira-kira boleh buat sauna, maka saya dengan muka paling cool di abad ini masuk ke situ.



Senyuman plastik
Batu bersurat. Eh?! Bukan.




 Lotong yang sedap dimasak lontong.




Jellyfish 

Muka hipokrit giler. 





Cuaca sangat panas di tengahari buta menghitamkan saya *sigh*









NUSAJAYA




 Oke setelah fenat beronggeng-renggengan, hilangkan dahaga pulak

Promote air Tinge.  Sedap.  Cubalah!


TANJUNG LANGSAT (Sarang buaya)











No comments:

Post a Comment