Wednesday, March 9, 2011

Kenapa kita lebih suka harap pertolongan orang lain? Sila ringankan tangan & kaki anda untuk orang lain.





Assalamualaikum.


Dear readers, (blur sekejap tak tahu nak buat intro macamana). Ok ok straight to the point. Saya sebenarnya rasa macam nak jotos pun ada gak dengan orang macam tu. I mean with kind of that behavior. Well, it is really 'good' to have that behavior in yourself (mata ke atas tangan ke bahu) What the....?


Come on lah.. You just depends on people's help but what is your effort? Dey dey dey.. tolong lah ye. Lepas tu nak mengata belakang. Cantiknya perangai awak awak tu (mata ke atas tangan ke bahu lagi) Lama-lama orang pun naik muak tau dengan perangai yang macam tu. Daripada niat orang baik nak tolong, jadi malas nak tolong disebabkan perangai uols macam tu.


Tapi saya seboleh-bolehnya nak pikir positif. 


May be orang tu tak sedar dia buat macam tu. Tak pun dia punya genes memang macam tu (kot). Hah.. Ok ok. To tell the truth, saya tak nak dah bertoleransi dengan manusia macam tu. Selalu makan hati. Ngeeee....




Jadi fikir-fikirkan dan selamat beramal. Saya jugak selalu mengingatkan diri sendiri supaya tak berperangai macam tu.






































KataSaya
Tengah makan jagung. Tapi tak best macam hari tu.











No comments:

Post a Comment