Friday, May 27, 2011

Lelaki berantai yang .....


Assalamualaikum.

Kenapa topik pada hari ini, pada malam ini, pada saat ini adalah LELAKI BERANTAI? Kenapa? Kenapa harus? Mengapakah? Sebabnya, saya tak suka. Yeah, I don't like it. I mean it!

Hello... Guys are not necessary lah to wear 'necklace' *or whatever you called it*. Well, in my opinion lah kan, guys yang pakai rantai ni, tak kesah rantai emas ke *eh haram lah guys pakai rantai emas* rantai silver ke rantai orang asli and whatsoever, sekali pandai macam gangster. Nak-nak lagi yang pakai rantai yang besar macam bangle *I dunno how to spell it right =.=!* tu. Omaigod...

*Please don't ask me anything regarding this picture*

*This is what I mean*

Guys, you know the punishment of wearing such things kan..? You guys kata fashion. Oh come on lah. Rantai itu perhiasan wanita sahaja ok! So kenapa mesti nak menyerupai kaum wanita?

“Barang siapa yang menyerupai suatu kaum itu, maka dia akan tergolong di dalam kaum berkenaan.” (Riwayat Abu Daud).

See.. It is already stated there. You know the rules. Anyone who violates the rules will get a 'reward' from God. Tak lawa pon uols pakai rantai gelang bagai. Macam mafia dah tau tak? Tak la macho mane pon. Serabai je aku tengok. Tu yang pakai rantai hitam tu, bajet ganteng la.. Bajet lelaki idaman la tu. Hish tak sior teman.. Baik uols pakai baju Melayu dengan kain pelekat lepas tu pi surau. Uhuk3!!

Cuba tanya diri uols, apa faedahnya pakai barang-barang perhiasan wanita tu? Nak nampak cute heh? Eleleh.. Kalau uols rasa macam rock sangat nak berantai bergelang bagai takpe lah. Masing-masing punya hal. Kang dok tegur sana sini mahu kena sound.

"Hoi.. Kau ape hal kecoh sangat? Aku pakai duit mak kau ke?"

"Aik, sejak bila lu jadi ustaz ni bro...?"

Kan... Kan...? Pernah jadi tak kat diri uols? Bagi yang pernah rasa tu, ada tak rasa macam nak tampar lelaju je orang tu? Hahaha.. So guys, please do not wear such things. It looks horrible. Seriously!



For more information, you can click HERE.

No comments:

Post a Comment