Thursday, June 30, 2011

No Title


Assalamualaikum boys and girls,

Sudah sekian lama tak update blog. Oh rasa macam bertahun dah tinggalkan dunia blog. Sila maafkan saya. Untuk beberapa hari yang sangat sibuk, buat assignment orang PJJ, buat tempahan kek pelangi, bibik's work, semua kena buat dalam satu masa. Seriously tired.

Dua hari lepas pun tak dapat tolong sangat buat tempahan kek pelangi sebab kena siapkan assignment PJJ tu. Then boleh tolong menggulung kek sahaja. Eh ok what tolong gulung...

Kerja untuk hari ni pulak, buat apam PolkaDot and chocolate cake untuk cikgu sekolah ayah. Alhamdulillah. But I just felt a bit disappointed la bila tak dapat nak penuhi permintaan customer yang nak kek pelangi. Well actually kek pelangi tu needed a cold environment. *ceh cakap macam kek pelangi tu adalah sejenis haiwan di kutub utara* Ok ok serious lah!

Kek pelangi kena sejuk. Always cold. Kalau saya dok England ok lah nak pos kat sekitar London ke Paris ke.. Hahaha.. Enough ok!

Kalau Apam PolkaDot tu bagi sesiapa yang duduk luar Segamat nak tempah, boleh la. No problemo. (^_^)v

Klik SINI untuk blog baru saya.
Terima kasih kepada semua yang menyokong.






KataSaya
Nak pergi jemputan esok kat Jasin. Hikhik.. 

Thursday, June 23, 2011

My New Blog a.k.a Blog Baru Saya


Assalamualaikum.

Hi guys *ladies also*. Just wanna let you know, I've made a new blog. It's all about cakes and so on. Hope you like to visit my new blog.


It is still in the progress. Very sorry for the inappropriate construction. Hihihi.. Any suggestion for the blog is very appreciated.



Lots of love,

A day with Adeeb

Assalamualaikum.

Sejak balik Johor ni, rindu bebeno saya pada budak Adeeb. Hihi budak nakal tu. Jenuh nak melayan dia. Kalau letak dalam walker, kemain lagi laju bejalan. Merangkak memang takdenye lah.. Masa balik KB 2 minggu lepas, weols bawak dia pergi Pantai Cahaya Bulan ronggeng-ronggeng.




 Oi budak.. Smile la..


 Abang satay ikan. Yay..!

 Makcik rojak !
 Budak buas.

Dah tak sabar nak makan. Dan... Sila abaikan wanita dibelakang. 

 Oi oi sabar lah...
 Air kelapa pulak =.=!

 Again air kelapa.
 *Dem! Korang dah habiskan semuanya*

 Cepat bagi aku air kelapa. Haus ni..!

Wiyuuu.. Main air laut.. 

 Ok tukar seluar sebab dah basah dah.
Wrestler budak. 
 See.. How buas he is.

 Fokus kepada Adeeb. Sila abaikan si pucat itu.

Yay.. Ni lah yang kite tunggu dari tadi.
Berpindah kebelakang dan bergayut =.=!

Wednesday, June 22, 2011

[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!


I had chose the first option,
Gambar Kenangan Terindah Bersama Keluarga.

Click picture for bigger
Description :
Takde kerja di pagi raya. Maka inilah jadinya. Lepas balik solat hari raya Aidilfitri *tahun lepas*, kebetulan adik tengah on laptop,dengan berbekalkan muka sengal dan kental masing-masing mula tunjuk muke seposen! Dan memang tidak dinafikan kami ada bakat menyertai contest 'Muka minta tempeleng'. Sekian.


For those who want to join, click HERE.

Thanks Prince !


Result exam saya


Assalamualaikum.

Macam dah bersawang dah blog saya. Lame tak update. Tapi kali ni saya nak update. Yeah! Macam tajuk kat atas tu yang uols tengah baca tu, 'Result exam saya'. Nak tahu ke? Hikhikhik.. Malu lah nak bagitahu..

Tapi apa-apa pun saya bersyukur kepada Allah sebab dalam pada saya kena demam campak time exam hari tu *memang sadis!* usaha saya sedikit sebanyak membantu saya. 

Terima kasih saya nak ucapkan pada Madam Nazatul Syahreen. Saya memang tak pernah miss masuk class subjek Presentation Skill. Selain nak menguatkan my English Language, saya jugak suke lecturernya. Huhu.. Takde lah sampai suke minat gile. I mean, she's so funny and she is a good lecturer. She keep giving spirit to all her student. I love you Madam Naza !

Terima kasih jugak pada Miss Na Hui Imm sebab ajar weols Mandarin. Hihihi.. Seronok tau belajar Mandarin. You guys should take third language. Tak kisah la bahasa apa. Bahasa yang uols suka. There's a lot of advantages knowing third language. Trust me. *Muka serius*

Next special thanks goes to Prof. Nik Naziman. I just don't like this subject. Financial Market and Instititions. Seriously. Cerita pasal saham, bank and so on. That's really not in my interest. But alhamdulillah. All my assignments and tests could cover up my final exam. Thanks Prof !

Corporate Finance. I do love this subject but aaa.... I can't do it in my final exam. I' sorry Mr. Rustam. I disappointed you. -.-

With all proud I would like to let you all know that I got A+ in Tenpin Bowling. Memang tak tahu nak cakap lah kalau boleh fail subject ni kan =.=! By the way, thanks for all your support Mr. Syahrin !

I love Research Methodology. But I don't like the way it is been taught. Very slow. Hoi tak baik tau mengata lecturer. Eh sory3... Apa-apa pun, terima kasih Prof Asri for all the knowledge.

Terima kasih juga pada En. Azahar untuk Personal Development. Saya pun tak pernah miss class ni. Very enjoyable class. Hihi 

Quantitative Business Analysis. I can't do it in my final exam. Demam teruk malam sebelum exam. I can't focus on my study. I'm sorry Madam Napisah. But alhamdulillah, keputusannya tak seperti yang saya jangka.

Alhamdulillah Ya Allah. Terima kasih semua lecturer yang banyak membantu. Big hug for everybody (^_^)v

Thursday, June 16, 2011

Tempahan Kek Pelangi di buka sekarang.



Rupa kek pelangi sebelum di potong.

Selepas di potong.


Enjoy!

Untuk tempahan sila PM Facebook saya. Kalau nak add, kena bagitau nak tempah ke ape tau, sebab saya ni kadang-kadang ignore je orang yang saya macam tak kenal. Hehehe










KataSaya
Tugas hari ni bagi sample kat sekolah ayah. Hikhikhik

Tuesday, June 14, 2011

Wordless Wednesday: Photos Taken At The Perfect Time










Adeeb Arshad b. Azlin Abd Jamil

Cute Babies Contest at Tesco Kota Bharu