Sunday, July 31, 2011

Bershopping sebelum puasa adalah selamat



Assalamualaikum adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik dan makcik-makcik.

Kiter dah shopping raya dah. Hihi.. Awal gila kot. Puasa baru nak start esok. Kuih raya pun dah ada tau kat rumah I.. Jangan main-main dengan Mak Jemah OK! Esok Mak Jemah nak buat karipap sardin pulak untuk berbuke puase. Mak Jem *nama manja* nak belajar buat kelim karipap lah. Kalau Mak Jem buat komfem hodoh lagi tidak berseri.

Ok kembali kepada dunia asal. Minggu ni 2 kali pergi Melaka. Semalam Mak Jem Pergi shopping kat Melaka dengan adik-adik. Oh biase lah.. Kakak yang baik ada komitmen yang tinggi kepada adik-adiknya. *sila cekik saya* Buat pertama kali menjejakkan kaki ke Jusco baru tu, kami tersangatlah jakun. Orang kampung masuk bandar macam ni lah =.=!



Mula-mula rasa macam nak pergi try. Tapi segan sebab ada promoter lelaki. Hanya mampu pergi kat kerusi urut yang masukkan RM1 tu je *.* 

That small landscape is gorgeous!


Singgah kat Kedai Mak Cik Ani kejap. 



Sedap roti Mak Cik Ani ni. Hikhikhik 



Promoter Mak Cik Ani 



Croquette & Wantan


Model baru Jaya Jusco 


Tak tahu apa motif 


Duta Pretzel Mak Cik Ani lagi. 


Mak Jemah suke okay kasut deret atas tu. Tapi Mak Jem tak beli pon. Beli yang lain. 


Tapau JCo sebelum pulang. 


Tak tahu jugak kenapa orang perempuan suka amek gambar dalam toilet =.=!

Selamat Berpuasa!

Kbye!

No comments:

Post a Comment