Thursday, September 22, 2011

Masa untuk generate minda sudah bermula


Assalamualaikum.

Sudah sekian lama, berkurun rasanya meninggalkan ativiti menulis ni. Selalu tulis atas kertas je buat assignment. Hari ni masa yang terluang telah dihabiskan dengan pergi rumah nenek housemate sebab ada makan-makan. Kemain laju ngko kalau sebut makan-makan. Dari mata masih malu-malu kambing nak bukak pukul 9.07 pagi terus jadi segar dek kerana perkataan MAKAN.

Sejak bulan puasa saya telah berjaya menurunkan 4 kg. Yeah! Satu pencapaian yang sangat memberangsangkan. Lepas tu raya naik sekilo. Mungkin dua =..= Ah persetankan!

Sekarang mungkin naik lagi sekilo sebab sejak balik KB ni orang asyik buat makan-makan je kat rumah diorang mahupun jamuan Hari Raya UiTM. Oh sungguh indah~

Dan... Ya, aktiviti pemerahan otak juga telah bermula mulai minggu lepas sebab Madam Norazlina dah bagi assignment untuk subjek Investment Analysis. Madam Haslina pulak suruh salin nota dari buku teks untuk subjek Econometrics. *Ekk madam.. Nak kena salin nota ke...* Lepas tu Miss.. *tak tahu nama* untuk subjek Islamic Finance jugak dah bagi kerja. *Dem! Dah seminggu kelas pun tak tahu nama lecturer!! Sorry miss. I'm still loving you.*


Dan sekarang adalah masa yang sesuai nak siapkan segala macam kerja sebab hari ni hari minggu. Tokleh sia-siakan masa yang ada. Sebab nanti kalau tak, bila dah malam macam-macam cerita nak tengok dan masa tu syaithon nirrojim akan menguasai supaya duduk je depan tv sambil makan keropok ikan cicah sos cili.

Ok dah. Nak membebel banyak-banyak pun takde modal. Simpan dulu sebab nak buat research sikit. Kbye. I love you. 


1 comment: