Monday, January 23, 2012

Buah Pulasan


Assalamualaikum dan salam Selasa.

Hari tu pernah lah saya tanya sorang kawan ni,

"Ea ko pernah makan buah pulasan?"

"Hah? Buah ape tu?"

"Buah pulasan la. Adik beradik dengan rambutan"

"Asal name pulasan?"

"Err... Sebab masa nak makan kena pulas dulu kot.."

I bet some of you guys tak tahu langsung dengan kewujudan buah pulasan. Kan kan.. Well buah pulasan ni takde lah datang dari ceruk-ceruk pun. Kat kampung belambak aje. Cuma yang tak tahu tu dia duduk kat bandar metropolitan kot. Yang kenal buah durian, manggis, rambutan, pisang. Ehehe jangan marah aa..

Sekarang ni musim tau. Untung badan balik cuti sem time musim buah-buahan. Boleh pergi kebun Tok Yah duduk atas pokok makan buah manggis. Yay! But please. Don't do it for DURIAN. Tak pasal-pasal jadi Bart Simpsons.
Bart Simpson.svg

Anyway, siang tadi my aunt came over my house and gave a bundle of buah pulasan. Horay! I love you Mak Long. Lepas tu gasak lah kau makan sampai sempot-sempot.

Sebelah tu buah dokong.


And the cats...
Itam the arrogant. 


Moni the polite.
*she's just look at her brother sambil perasan jadi princess*



No comments:

Post a Comment