Thursday, January 5, 2012

Things must have on exam



Assalamualaikum.

Hello! Oh yes I know you guys tengah sibuk study waktu-waktu macam ni kan. Heeww.. Well, exam weeks. Tapi ada jugak  yang menyambil time study. Oh terasa I, you..

Study 24 jam boleh senak kepala. Brain needs entertainment too. Kesian dia seharian dok baca itu ini. There will be one day which you will feel super lazy for the whole day. Seriously. I've been through it. It is a bit horrible la bila semua benda jadi tak kena. Macam orang putus cinta. Haha..


1. Calculator
Even for theory subject I will bring along the calculator. Hihi Hidup tanpa calculator umpama makan nasi tak ada lauk. Ececeh.. Comel calculator ni. Calculator yang paling disayangi oleh semua finance students.

2. Examination slip
Gila kau tak bawak slip periksa?? Mau jawab exam kat dalam toilet jelah.. Yang paling kelakar (agaknya lah) bila dah habis satu paper kemudian akan tanda pada petak yang kosong tu dengan perkataan yang macam baik. Contohnya macam well done ke brilliant ke tak pun lukis-lukis gambar kartun dalam kegembiraan.

3. Matrix card
Super important. Guard UiTM Kota Bharu agak rigid ye.. Takde can nak main nyorok-nyorok. Perasaan aje kalau tak pakai kad matrik. Huish patut la dia kerja jadi pak guard. Memang betul-betul selamat UiTM.

4.  Stationery
Takkan nak bawak marker pen pulak kan?? '=.=

To all my friends, selamat menjawab peperiksaan dengan jayanya. Walaupun killer paper sekalipun, senyum je jawab exam ye.

Tata~

1 comment: