Wednesday, April 10, 2013

Zaman Kegemilangan Biodata




Masa zaman sekolah, popular betul kalau bab-bab tulis biodata ni. Buku biodata haruslah buku yang bling-bling, yang grand-grand. Kalau yang agak-agak takde duit nak beli buku ohsem tu pakai buku tulis je, pastu balut la cantik-cantik. Eh of course lah benda ni orang perempuan yang buat. Kira jambu kalau budak lelaki yang ada buku biodata cun melecun.

Budak-budak sekarang mana ada dah buku biodata macam weols dulu. Sekarang pakai BB je. Tak pun Whatsapp kan. Kelas kau Jah.. Kiter pun pakai handphone kokak aje.

Kelas tau buku biodata weols. Tapi yang pink tu Seboni punya.


Tadi adik duk belek-belek almari, adalah buku biodata kitorang masa sekolah dulu. Lepastu di abaca la kuat-kuat.

“Polan binti Pulun. Kak, dia ni ada kat mana sekarang? Cita-cita dia nak jadi pendidik. Lawaknye baca! Kihkihkih”

“Ha kawan awak yang nama Joe Jambul *bukan nama sebenar* ni kemain cita-cita dia. Nak jadi angkasawan. Hahaha!”

Eh hello! Kalau korang tak gelak baca biodata masa time sekolah dulu, memang korang ni terputus urat kentut. Semput-semput kot baca. Siap gula inhaler. Hehe.. Bahaya betul ketawa banyak ni.. Hati pun rosak.

Dulu, masa saya admire boyfriend saya kan, siap suruh kawan pi amekkan autograph dia. Hahaha! Alamak bocor dah rahsia. Lepas tu bila dah dapat autograf tu, punyalah senyum sampai ke telinga kan. Alhamdulillah persahabatan itu masih kekal sampai hari ni.

Ni abang bege punya. Lepas baca makan ubat migrain. Bhahaha!

Macam-macam jenis biodata yang ada dalam buku-buku tu. Ada yang tulisan kemas, ada yang tulisan macam typewriter, ada yang tulis tunggang langgang macam baru lepas kena serang Tornado pun ada.. Benda-benda macam nil ah sebenarnya pengubat rindu zaman sekolah dan juga kawan-kawan dulu. Yang tulis alamat tu, sekarang ni ntah duduk lagi ke tak kat tempat tu kan.. Nombor telefon tu ntah ada lagi ke tak..

Yang ni ambil dengan akak Fasilitator masa ada camping dekat Taman Yayasan. Masa tu Form 3.

Yang ni is from the most pretty teacher kat sekolah. Weols panggil dia Cikgu Rosalinda.

Ok this one is from my classmate. He lives at the behind area of my house. Each time after school, when he ride his bike, he will ride his bike next to my room and jerit "Nanaaaa...!!!!" then he go. Aiyaa...

How about yours? Let's share :)


2 comments:

  1. Memori. Ada jugak. Budak sekarang macam takda macam ni dah kan :)

    ReplyDelete
  2. Haah.. Budak sekarang pakai Facebook je.

    ReplyDelete