Friday, September 18, 2015

Setahun Sudah Berlalu

Assalamualaikum dan selamat pagi.
Hai. Rasa macam krikk krikk je nak mula tulis blog semula. Kesian sungguh blog ni ditinggalkan zaman berzaman.

Sejak bersuami ni, bunga-bunga je hati walaupun 'PJJ'. T.T Sejak bila aku menikah? Hehe tulah lama sangat tinggalkan blog ni. Baru lagi naik pangkat. 3 April 2015 aku sah jadi isteri orang. Lepas tu menjalani kehidupan macam biasa. Pergi kerja balik kerja. Pergi honeymoon. Haha! Dan yang paling penting, makan.

Hidup alam rumahtangga ni sememangnya indah. Tapi perlukan banyak kesabaran dan pengorbanan. Yelah, belum kahwin kita tak nampak pun kelemahan pasangan kita. Bila dah kahwin, haa amek kau. Sungguhpun begitu, semuanya sangat indah kalau kita hadapi dengan kesabaran. Takde lah nanti keluar ayat menyesal 'kalaulah saya bersabar...' ye dak?? Dah nama pun suami/isteri kau, mestilah kena sabar. Sabar tu kan indah.

Alhamdulillah Allah kabulkan jugak doa aku nak jadi isteri orang tu kan.. Syukur. Perjalanan hidup aku yang berliku-liku semak samun tu akhirnya dengan si dia juga. Rupanya dia nak lagi kat wanita sewel ni.

Ok dah. Nanti aku update lagi ye. Kali ni pasti. Sebab banyak benda seronok yang nak share dengan korang. Bye!